2012. július 16., hétfő

Ajánló: Almási-barlang vegyes terepen

Az Almási-barlang, vagy (a PC jegyében) Vargyas-szoros, remek egynapos célpont. Az útvonal fele aszfalt, másik része mezei út, és van benne kb. 6 km, amikor bizony a bringa utazik rajtunk. Vagyis a szorosban az ösvényen többször is le kell szállni, és átemelni a bringát kisebb akadályokon. Például a patakon, mert a pallók részhalmaza kisebb a gázlók halmazánál.

Bike route 1680238 - powered by Bikemap 
A terep nem különösen nehéz, de aki már a Szarkakő felé leszáll a gépről, az bátran válasszon  "B" tervet aznapra.  Hegyi kerékpár nagyon ajánlott, főleg a szorosban, de túragéppel is járható. A falvak egymást érik, kivéve a szoros környékét, de ivóvizet itt is találunk, Almás után a hágó tetején balra az itatónál, illetve a szoros vége felé, a patak melletti forrásban, avagy az Orbán Balázs-barlang mélyén a Jordán-kútjánál.

Kedvcsinálónak nézzétek Sándor Csaba barátom videóalkotását, közben meg lehet olajozni a cangát és pakolni az energiaszeleteket :)

Nem meglepő, hogy a szoros területe és a patakmeder  erősen sziklás. SPD cipővel ez fölöttébb kellemetlen, sőt egyenesen tönkreteheti a patenteket. Viszont ha már eddig eljött az ember, huncut az, ki zokniban nem járja végig a szorost :)

Egyre vigyázzatok az út során:

...ne kössetek bele a betonba :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése