2012. május 9., szerda

Vigyázat hosszú jármű érkezik


Végre megérkezett. Sok sok böngészés és az ebay rendszer feltúrása után mégis úgy döntöttünk Csíkban rendeljük meg és újat. De mi is az? Egy újabb kétkerekű (néha három), de nem a megszokott. Plusz két kerék, hogy a család harmadik tagját se kelljen otthon hagyni, amikor elmegyünk tekerni, beszereztünk egy utánfutót.

Három hét türelmetlen várakozás után végre nekifoghattam összeszerelni. Szokás szerint seggel mentem a házba, azaz egyszer kezdtem szerelni és csak utána olvasni a manuálját. Az is érdekes volt, szöveggel és képekkel illusztrálva mutatta be hogy kell szétszedni. Kénytelen voltam visszafele lapozni a használatit.
3in1

A szerelések közepette megérkezett az ügyben érintett is, aki gyorsan szemrevételezte apa mivel kínlódik. Elsőre nem érezte át a lényegét, inkább tovább állt játszani. Lassan kezdett összeállni a nem olcsó szerkentyű. De lassan ehhez is kezdek hozzászokni, hogy mostanában bármilyen hobbimnak hódolok legalább kéthavi fizetésembe kerül.
Lámsza Nyuszinak lesz-e elég hely?

Végül jöhetett a vontatóhorog felszerelése, amiből nagyon okosan kettőt adtak, így mindkét bringa szerelés nélkül alkalmas a vontatásra. Miután minden csavar, macskaszem és tartozék a helyére került, már indultunk is a tesztkörre. Nem csak a járókelők, de még az autósok is megbámultak, hogy miféle fura ketrecet húzok magam után. A legtöbben csak mosolyogtak miután leesett, hogy miről van szó.
Ez akkor most hova jön?

Első utunk a keményfalvi fagyi gyárig vezetett, ahol a sikeres odaútit egy finom jégkrémmel ünnepeltük meg. Az utat nem csak én de a szekér utasa is roppantul élvezte. A fagyi eltüntetése után felkaptuk a láthatósági mellényt és indultunk haza, mert valakinek még be kellett húznia egy cumisüveg tejet mielőtt lefekszik. 
Öt pontos biztonsági öv és fejpárna.

 A ketyere egyébként nagyon praktikus, babkocsivá is alakítható, kis forgó vagy nagy fix első kerékkel a terepnek megfelelően. A hátsó felében óriási csomagtér van, ahová egész kemping felszerelés pakolható ha elég combosak vagyunk vontatni. Ez még ráadásul a kétszemélyes változat is. Így a maga 13 (+11 a gyerek) kilójával elviselhető, de azért éreztem, hogy ott van. Első benyomásunk nagyon pozitív volt, de használhatóságáról majd írok bővebben ha belehúztunk pár kilit.

6 megjegyzés:

  1. No, úgy látom, ti sem egy gyerekre rendezkedtetek be...

    VálaszTörlés
  2. Az árát tekintve (is) hosszú távú "befektetés" így nagy luxus lenne (mondjuk) másfél év múlva újat venni :). Súlyban és árban sem volt sokkal több az egyszemélyesnél, így elég egyértelmű volt a döntés.

    VálaszTörlés
  3. Szia, most találtalak...
    Mi is rendeltünk egy Croozer Kid2-t, már kifizetve és várakozunk. Többedik benyomásra milyen a szerkezet? :o)

    VálaszTörlés
  4. Sajnos a rossz idő némileg visszafog a használatban (így olyan sokadikról nem beszélhetek), de eddig nagyon szeretjük. Utoljára már vásárolni is azzal mentünk :). Az az érzésem nagyon sok kilóméter bele lesz húzva a nyáron.


    Nem hiszem hogy csalódnátok benne. Az árát persze továbbra is sokallom :) (de ez van)

    VálaszTörlés
  5. Oké, köszi. Akkor majd figyelek, bár addig lehet, mi is megkapjuk. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jöhetnek ide is a saját tapasztalatok. :)

      Törlés