2012. szeptember 12., szerda

+20 km bicikliút



Még tavaly elhúzták a mézesmadzagot az Udvarhely és környéki biciklisek előt, amikor egy olyan pályázatot kezdtek rebesgetni, amiből bicikliutat finanszíroznának. Nem is akármilyent, Udvarhelytől a zeteváraljai víztározóig, külön aszfaltszőnyeggel, az autós forgalomtól a lehető legjobban elkülönítve. Ej, de szép is lenne.

A témáról, mint kezdeményező, Jakab Attila önkormányzati tanácsossal beszélgettem először. Párszor felmerült a téma az üléseken, majd ilyen-olyan okok miatt elment a süllyesztőbe. Eltelt szinte egy év, amikor eszembe jutott a pályázat, hogy ha tavaly nem is jött össze idén meg lehetne próbálni. Fel is hívtam Jakab Attilát, hogy emlékeztessem, volt egy ilyen projekt is, remélem nem bukott el az első akadálynál vagy nem csak hirtelen felindulásból elkövetett kampányfogás volt anno. És nem. Az a pályázat ugyan elhalt, de most egy másik ágon próbálják keresztülvinni a bicikliút megvalósítását. Ekkor még csak egyezkedés szintjén állt a dolog.

Pár napja Jakab Áron Csabával osztottunk néhány bringás ötletet, amikor újból előkerült a több mint húsz kilométernyi bicikliút megvalósítás ötlete, de most már egyre konkrétabb előrelépésekkel. Jakab Áron Csaba és Jakab Attila közösen karolták fel az ügyet, amit egy éve kezdtek el tervezgetni, szervezgetni.  Csaba  most még egy biciklikölcsönzőt is szeretne működtetni a központban, ami önköltségi áron lenne elérhető. Sőt azt is megtudtam, hogy a Bringázz Udvarhely! mozgalom keretében hamarosan biciklis kisokost is kiadnak, amit  ingyenesen fognak osztogatni. Több infóért kattanj az uh.ro-n megjelent cikkre: Egyre menőbb lesz bringázani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése