2012. június 6., szerda

Hétvégi 50 kili utánfutóval



Az időjárás előrejelző a mai takony időt mutatta a hétvégére, így ennek megfelelően kezdtem tervezgetni. Azzal vigasztaltam maga, hogy legalább lesz időm a fotóimat rendezgetni, jól kialszom magam és megnézek néhány filmet. Ehelyett verőfényes napsütés és 30 C fok kényszerített az újratervezésre, amiből a családi bringázás sem maradhatott ki.

Vasárnap az utánfutót a bringához csatoltuk, s elindultunk a városból kifele. A szejkei kijáratnál leteszteltük a bringásoknak kialakított útszakaszt. A főútról a biciklis útra való fel és lehajtás nem egy veszélytelen művelet, ezt még át kéne gondolják a  kivitelezők. Semmilyen tábla, útburkolati festés, forgalomlassító eszköz vagy kialakított fel-/lehajtó nem segíti a biztonságos használatba vételt. A pár száz méternyi külön biciklisáv, néhány zavaró tényezőtől eltekintve, roppant hasznosnak találtam. Megnyugtató érzés az autós forgalomtól elhatároltan, biztonságban tekerni... kár hogy ezt csak egy rövid távon lehet élvezni.

A tekerés további szakasza a Nyikó mentén vezetett, ahol a forgalom elviselhető, az út állapota, a pár éve végzett aszfaltozásnak köszönhetően, még jó. Egyetlen gödrös rész a Rugonfalván átvezető út volt. Vissza fele a Betfala Udvarhely vonalon jöttünk, ahol már nagyobb volt a forgalom, de vasárnap fejében még ez is elviselhető. A forgalomnál a  a fáradsági faktorom volt nagyobb. Szépen gurult az utánfutó, de egy idő után már nagyon „húzott vissza fele”. Főleg a szembe szél és a hegymenetnél éreztem megterhelőnek. De a kis embert nem hagynám otthon, legalább jobban erősödnek a lábaim ;).

Lássuk mit mértek a kütyük:

Átlag sebesség: 19.7 km/h
Távolság 52.33 km
Aktív tekerés: 2 39’ 59”
Össz idő: 3 07’ 58”
Max pulzus: 182 (95%)
Átlag pulzus: 148 (77%)
Felhasznált kalória: 2582 Kcal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése